Landmeten in Noord-Brabant

Home > Landmeten in Noord-Brabant

Schellekens Totaalprojecten is hét bedrijf op het gebied van landmeten in Noord-Brabant. Een terrein of perceel in laten meten vraagt veel tijd en concentratie. Wij beschikken over de modernste technieken om een oppervlakte te bepalen door te meten met GPS laser en Total-Station. Het digitaal 3D landmeten is vandaag de dag zeer nauwkeurig en betrouwbaar.

Nauwkeurig landmeten

Door digitale technieken bij landmeten te gebruiken, zoals hoogtemeting met GPS en Total-Station, is het mogelijk om in korte tijd veel meetpunten te verzamelen en aan plaatsbepaling te doen. Dat zorgt voor een voordeel bij het landmeten. Hoe meer meetpunten, hoe nauwkeuriger en gedetailleerder de modellen en berekeningen zijn. Na het inmeten van een terrein of perceel, kunnen wij gemakkelijk berekeningen, tekeningen en ontwerpen voor u uitvoeren. Met landmeten met behulp van een GPS en Total-Station kunt u de oppervlakte bepalen of aan hoogtemeting doen. Deze gegevens zijn handig voor:

  • Uitzetpunten voor piketten in het werk
  • Terreinmodellen voor uitvoering van het werk
  • AutoCad-tekeningen als basis voor offerteaanvraag bij diverse aannemers
  • Volumebepaling
  • Hoogteberekening van een grondbalans
  • Oppervlaktebepaling voor bestrating, asfalt of andere terreinverharding

Modellen

Een terrein of perceel in laten meten, doen we met behulp van een GPS laser en/of Total-Station apparatuur. Hiermee kunt u zowel een hoogtemeting laten maken als een perceel of terrein laten inmeten. Door een hoogtemeting met behulp van een GPS of Total-Station kan een grondbalans of hoeveelheidsbepaling worden gedaan. Door het laten inmeten van een perceel of terrein wordt de situatie in kaart gebracht met inritten, sloten, gebouwen, afmetingen, haakse hoeken, evenwijdige perceelsgrenzen, etc. Elke plaatsbepaling en bijbehorende gegevens worden verwerkt in AutoCad tekeningen of in terreinmodellen voor machinebesturing van bijvoorbeeld een kraan of bulldozer.

Uitzetten

Na het meten met een GPS laser om de oppervlakte te bepalen, maken we een tekening van het nieuw ingerichte terrein. Dat kan van alles zijn: een gebouw, parkeerplaats, tuin of zelfs een containerveld. Alle hoogtemetingen, leidingtrajecten en grondwerkzaamheden kunnen eenvoudig en met grote nauwkeurigheid in het veld worden aangegeven met behulp van de Total-Station en/of GPS apparatuur.

Volumebepaling

Met GPS apparatuur is het gemakkelijk om een plaatsbepaling en volumebepaling te doen. Met een volumebepaling is het gemakkelijk om de hoeveelheid af- of aan te voeren grond, asfalt, puin of de voorraad zand te berekenen. Ook het meten van de hoeveelheid materiaal gebeurt met een GPS laser. Hiervan kan vervolgens een rapport worden gemaakt, zodat er achteraf geen conflicten kunnen ontstaan over de meting en hoeveelheden.

Oppervlaktebepaling

Met een GPS of Total-Station is het heel gemakkelijk om een oppervlakte te bepalen aan de hand van landmeten. Als de grenzen van het graafwerkproject bekend zijn, is het meten van de hoeken voldoende om de oppervlakte te berekenen. Daarnaast kan er ook eenvoudig bepaald worden waar er een grens moet worden getrokken in geval van een (gedeeltelijke) verkoop van een perceel.

Bereken nu de oppervlakte van uw grond

Landmeten is belangrijk bij elk bouwproject. Of u nu een zwembad of oprit wilt plaatsen. Een juiste plaatsbepaling met GPS is noodzakelijk om een nauwkeurig ontwerp te maken en binnen de juiste afmetingen te werk te gaan. Voor meer informatie of een gratis offerte stuurt u een e-mail naar info@schellekens-Totaalprojecten.nl of belt u naar 013-5159310.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.