Paardenbak aanleggen

Home > Paardenbak aanleggen

Een paardenbak aanleggen klinkt misschien gemakkelijk, maar het vraagt het nodige vakmanschap. Daarom zit u goed bij Schellekens Totaalbedrijf in Dongen. Afhankelijk van uw wensen, de grondsoort en het te besteden budget zijn er diverse mogelijkheden om een paardenbak te maken die voldoet aan al uw eisen. Voor het aanleggen van rijbak tegen scherpe prijzen zit u bij ons goed.

Omgedraaide bodem bij het aanleggen van een paardenbak

Net zoals bij elke andere sportaccommodatie zijn er verschillende bodemsoorten die u kunt gebruiken om bij het aanleggen van buitenbak. De meest eenvoudige managebodem is er een waarbij de grond gekeerd wordt. Bij het aanleggen van een buitenbak halen we wit zand uit de ondergrond naar boven om de rijbodem te verbeteren. De zwarte grond dient vervolgens als ondergrond.

De voordelen van een buitenbak aanleggen

Het aanleggen van een buitenbak voor paarden brengt tal van voordelen met zich mee, waaronder de mogelijkheid voor een betere training en verzorging van uw paarden. Een rijbak aanleggen hoeft daarbij niet veel te kosten. Met onze expertise helpen we u aan voordelige buitenbak. Een rijbak aanleggen tegen lage kosten, zorgt voor een veilige en gecontroleerde omgeving waarin uw paarden kunnen trainen en ontspannen. De langetermijnvoordelen van een rijbak aanleggen tegen scherpe prijzen, zoals verbeterde trainingsefficiëntie en verhoogd welzijn van uw paarden, wegen vaak op tegen deze initiële uitgave. Tot slot biedt een eigen buitenbak aanleggen u het gemak van thuis trainen, waardoor u tijd en geld bespaart op transport naar externe trainingslocaties.

Opgebouwde bodem bij het aanleggen van een paardenbak

Indien er na de grondwerkzaamheden wordt vastgesteld dat de aanwezige grondsoort niet geschikt is voor het aanleggen van een paardenbak of er hogere eisen worden gesteld, is een opgebouwde bodem mogelijk. Bij het aanleggen van een paardenbak wordt de buitenbak opgebouwd in lagen:

  • Aanwezige grond afgraven
  • Drainagesysteem graven en monteren
  • Tussenlagen aanbrengen
  • De bodem afwerken met een toplaag van zand, gemengd met speciale bodemverbeteraars (houtchips, tapijtsnippers, polyvlokken, etc.)

De waterhuishouding

De waterhuishouding is een van de belangrijkste zaken in de bodem bij het aanleggen van een paardenbak. Het is belangrijk hier een goede balans in te vinden, want te veel of te weinig vocht in de toplaag is een probleem. Het te veel aan vocht kan worden afgevoerd met behulp van een goed drainagesysteem. Door de toplaag te mengen met diverse materialen (houtchips, tapijtsnippers, polyvlokken, et cetera) krijgt u een goede vochthechting en houdt het de toplaag vochtdoorlatend. Daarnaast is het mogelijk om een zogenaamde eb-vloedbak aan te leggen. Hierbij blijft het waterniveau met een drainagesysteem en een pomp op een vast peil.

Leg nu uw rijbak aan zonder hoge kosten

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van een rijbak? Neem dan snel contact op met ons ervaren team via ons contactformulier. Laat al uw wensen en noden achter en dan berekenen wij een schattingsprijs. Dat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de keuze van het materiaal van de toplaag, transportkosten en de grootte van de paardenbak. Voor een snel contact kunt u ons loonbedrijf ook telefonisch bereiken via 013-5159310. Wij helpen u als expert in glastuinbouw graag bij het aanleggen van een paardenbak.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.