Paardenbak aanleggen

Home > Paardenbak aanleggen

Een paardenbak aanleggen klinkt misschien gemakkelijk, maar het vraagt het nodige vakmanschap. Daarom zit u goed bij Schellekens Totaalbedrijf. Afhankelijk van uw wensen, de grondsoort en het te besteden budget zijn er diverse mogelijkheden om een paardenbak te maken die voldoet aan al uw eisen.

Omgedraaide bodem bij het aanleggen van een paardenbak

Net zoals bij elke andere sportaccommodatie zijn er verschillende bodemsoorten die u kunt gebruiken om een paardenbak aan te leggen. De meest eenvoudige managebodem is er een waarbij de grond gekeerd wordt. Hierbij halen we wit zand uit de ondergrond naar boven om de rijbodem te verbeteren. De zwarte grond dient vervolgens als ondergrond.

Opgebouwde bodem bij het aanleggen van een paardenbak

Indien er na de grondwerkzaamheden wordt vastgesteld dat de aanwezige grondsoort niet geschikt is voor het aanleggen van een paardenbak of er hogere eisen worden gesteld, is een opgebouwde bodem mogelijk. Hierbij wordt de paardenbak opgebouwd in lagen:

  • Aanwezige grond afgraven
  • Drainagesysteem graven en monteren
  • Tussenlagen aanbrengen
  • De bodem afwerken met een toplaag van zand, gemengd met speciale bodemverbeteraars (houtchips, tapijtsnippers, polyvlokken, etc.)

De waterhuishouding

De waterhuishouding is een van de belangrijkste zaken in de bodem bij het aanleggen van een paardenbak. Het is belangrijk hier een goede balans in te vinden, want te veel of te weinig vocht in de toplaag is een probleem. Het te veel aan vocht kan worden afgevoerd met behulp van een goed drainagesysteem. Door de toplaag te mengen met diverse materialen (houtchips, tapijtsnippers, polyvlokken, etc.) krijgt u een goede vochthechting en houdt het de toplaag vochtdoorlatend. Daarnaast is het mogelijk om een zogenaamde eb-vloedbak aan te leggen. Hierbij blijft het waterniveau met een drainagesysteem en een pomp op een vast peil.

Leg nu uw rijbak aan

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van een paardenbak? Neem dan snel contact op met ons ervaren team via ons contactformulier. Laat al uw wensen en noden achter en dan berekenen wij een schattingsprijs. Dat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de keuze van het materiaal van de toplaag, transportkosten en de grootte van de paardenbak. Voor een snel contact kunt u ons loonbedrijf ook telefonisch bereiken via 013-5159310.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.