Uitvoering

Ons bedrijf is oorspronkelijk, ruim 30 jaar geleden, begonnen met het uitvoeren van grondwerkzaamheden. De nadruk heeft daarbij altijd gelegen op het preciziewerk met laser. Met de komst van nieuwe besturingssystemen zijn wij meegegaan met de techniek. Naast het meten en in kaart brengen van alle soorten terreinen en projecten, kunnen wij ook werkzaamheden uitvoeren met de 3D modellen die gemaakt worden met de GPS en Total-Station apparatuur.

Onze machines (kilver, leveller en kraan) zijn uitgerust met 3D machinebesturingssystemen. Het digitale ontwerp/ terreinmodel wordt rechtstreeks op de machine ingelezen. Hiermee kan een werk uitgevoerd worden zonder extra meten of uitzetten vooraf. Een straatwerk met alle afschotten, breeklijnen, kolken, betonbanden etc kan in 1 werkgang machinaal geprofileerd worden.

Een tekening op kantoor of door een architect gemaakt is een heel goed uitgangspunt. Deze tekening kan in onze machines geladen worden om het terrein te profileren. In de praktijk echter wordt er vaak van een tekening afgeweken. Voorbeelden zijn:

  • De betonband staat 5cm dieper dan aangegeven
  • Een kolk staat 1 meter naast de werkelijk aangegeven plaats.
  • In het werk blijkt het praktischer dat een betonband 2 meter verder moet staan voor een beter resultaat.

Allemaal goed verklaarbare en logische punten. Voor het terreinmodel in de machine is het echter funest, omdat het te profileren model niet past in de situatie (kolk staat anders, betonband staat dieper)

Onze machinist kan zelf meten, tekenen en uitvoeren

Nadat u alle banden, breeklijnen en kolken in het werk heeft gemaakt en uitgezet, kunnen wij ter plekke dit terrein inmeten, een terreinmodel maken en profileren.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.