Aardbeienteelt

Home > Aardbeienteelt

De aardbeienteelt is de laatste jaren enorm gestegen. Steeds meer aardbeien worden geteeld op substraat. Aardbeien zijn dan ook een enorm populair fruit. Ze worden geteeld in het voorjaar en de zomer, want enkel dan zijn de weersomstandigheden gunstig voor de aardbeienteelt.

Oplossingen voor aardbeienteelt

Aardbeienteelt in kassen, tunnels en op stellingen is enorm toegenomen. Daarbij is de productie van trayplanten evenredig gestegen. Bij Schellekens Totaalprojecten uit Dongen zijn we met deze groei meegegaan. We hebben geïnvesteerd in de nieuwste machines en breiden telkens onze kennis uit om de beste werkzaamheden uit te voeren. Bij aardbeienteelt werkt men voornamelijk in glastuinbouw. Hierbij zitten de gewassen beschermd en warm onder glas. Er komt heel wat kijken bij het aanleggen van teeltvloeren voor aardbeienteelt:

In de aardbeienteelt wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van stellingen, waarbij er geen vloeren, maar palen worden geplaatst. Hierbij worden de gewassen in teeltgoten geplaatst en staan ze op hoogte. Dat vraagt veel meetwerk, maar door plaatsbepaling met GPS plaatsen we de palen nauwkeurig.

Optimaliseer uw gewassen

Als u wilt starten met de teelt van aardbeien, is het investeren in een goede constructie belangrijk. Aardbeien verdienen de nodige zorg en moeten voorzichtig behandeld worden. Een slechte vloer voor uw gewassen kan een negatief effect hebben op de kwaliteit van de aardbeien. Schakel daarom de hulp in van een ervaren loonbedrijf zoals wij. Bereik ons op het nummer 013-5159310 voor al uw vragen of stuur een e-mail naar info@schellekens-Totaalprojecten.nl.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.